18:30

Arlövs BI

Referat: AIF Barrikaden - Arlövs BI

Startelva: Mikael – Jonathan S, Henke, Viktor T, Jonathan T – Victor L, Jonas, Martin, Maksym – Simon, Anders

Avbytare var Christoffer som först spelade 10 min mitt i första halvlek som högermittfältare, kom sedan in igen i samma position 10 min in på andra halvlek för att sista 10 gå ner som högerytter, Emil och Amine som båda kom in mitt i andra halvlek som vänsterback resp. innermittfältare och slutligen Patrik som spelade sista 13 minuterna på innermittfältet.

Vi spelade mycket mycket bra första 20 minuterna och bodde mer eller mindre på deras planhalva medan de i princip bara hade två ordentliga anfall. Det skulle dock ändå dröja till den 18:e min innan vi skapade vår första riktigt heta chans när Anders ur ett mycket bra läge nickade strax utanför/över krysset.

Sedan kändes det nog lite taskigt för Arlöv att när de plötsligt började skapa en hel del och bl.a. Viktor T en gång fick rädda på mållinjen så gjorde vi istället två mål på kort tid. Det första kom omedelbart efter Viktors räddning och det var ett fint skott från Anders från Anders från kanske 12-15 meter som dök ner bakom målvakten. Det andra 3 min senare var ett fantastiskt snyggt sådant när Jonas efter att ha plockat upp en rensning på mittplan och drog till direkt från närmare 30 meter och fick se bollen smita tätt intill stolpen inte så långt nedanför krysset.

Sista kvarten hade vi väl fortfarande ett visst spelmässigt övertag men matchen hade ändå jämnat ut sig en hel del. Två heta chanser kunde noteras under denna period – en för vardera laget och på dessa gjorde de båda målvakterna var sin suverän räddning. Vår chans kom lite förargligt precis sekunderna före paus.

Om andra halvlek finns det inte mycket att skriva. Matchen dog liksom. Arlöv hade lite energi kvar så länge det stod 2-0 men trots att de försökte satsa framåt skapade de inga farligheter utan gav tvärtom oss enorma kontringsmöjligheter vilka vi dock utnyttjade väldigt dåligt. Arlövspelarna försökte skjuta mycket men eftersom skotten båda kom långt utifrån och relativt mitt i målet så blev de enkel match för Mikael.

I den 68:e min ökade vi på till 3-0 efter ett snyggt anfall. Maksym och Anders hade lite väggspel på kanten innan Anders slog ett inlägg till Christoffer som osjälviskt släppte den vidare till Jonas som dock la den tillbaka till Christoffer som satte dit den med ett välriktat skott i bortre hörnet.

Nu verkade all motivation lämna i stort sett samtliga Arlövsspelare. Vi fick fortfarande många kontringschanser och det kändes nu som att vi skulle kunna gå ifrån ordentligt men vi fortsatte att utnyttja dem väldigt dåligt. Mot slutet när alla visste att segern la också vi av och blev dessutom lite nonchalanta och matchen saknade nu helt intensitet och relativt dåligt spel.
Tyvärr fick inte Mikael hålla nollan utan de lyckades på lite klassiskt Martinvis fösa in bollen efter en frispark. Mikael tog delvis på sig målet men jag tycker nog i så fall att han får dela skulden med ett rätt passivt uteförsvar också.

Som helhet en match som var väldigt bra i början och hyfsat bra i slutet av första halvlek tappade sedan succesivt både kvalité temp och från vår sida koncentration när vi anföll i andra. Matchen kändes faktiskt avgjord rätt tidigt i andra halvlek och efter vårt 3-0-mål kändes det som att båda lagen var precis lika övertygade om att matchen var avgjord.

Slutligen bör påpekas att förhållandena för fotboll inte var de allra bästa – kraftig vind och lite tung plan.

Statistik: Hörnor: 4-3 Avslut på mål: 10-10 Avslut utanför: 5-2